Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ο Καρκίνος δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα ενός καταπονημένου οργανισμού.




Μερικά άμεσα πράγματα που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος που ο οργανισμός του έχει εκδηλώσει καρκίνο, ταυτόχρονα με την όποια ιατρική παρακολούθηση από εξειδικευμένο ιατρό, είναι να αλλάξει τις διατροφικές του συνήθειες.
  • Αποφυγή ζωικών πρωτεϊνών και ζωικών παραγώγων, που αποδεδειγμένα ευθύνονται για καρκινογένεση. Αρχίστε να τρώτε ωμά λαχανικά και φρούτα, γιατί η οι φυτικές πρωτεΐνες καταστέλλουν την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Μερικά φυτικά προϊόντα που καταστέλλουν τα καρκινικά κύτταρα είναι το αβοκάντο, μπρόκολο, λάχανο, κουνουπίδι, σέλινο, φασολάκια φρέσκα, καρότο, λαχανάκια Βρυξελλών, αγκινάρες, σπαράγγια, φρέσκο καλαμπόκι, ρύζι, τζίντζερ, μπανάνες, κανέλα Κεϋλάνης, καυτερή κόκκινη πιπεριά, κορκουμάς, κράνμπερι, μύρτιλλα, έλαιο ινδικής καρύδας, μέλι κ.α. Καλό είναι να αγοράζετε βιολογικά προιόντα!
  •  Αποφύγετε την χρήση ζάχαρης και αντικαταστήστε την με μέλι.                                                                                                                                                                                                            
  • Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και μαύρου τσαγιού. Καταναλώστε ζεστά ροφήματα με ελληνικά βότανα.
  • Ελέγξτε το PH του σώματος σας καθώς ο καρκίνος αναπτύσσεται σε όξινο περιβάλλον και αμέσως μόλις το κάνετε αλκαλικό με μια επιλεκτικά φρουτο-φυτο-καρποφαγική διατροφή, αυτό θα δυσχεραίνει την επιβίωση των καρκινικών κυττάρων. Μια καλή αρχή είναι ένα ποτήρι χλιαρό νερό με ένα στημένο λεμόνι και λίγο μέλι κάθε πρωί μόλις ξυπνάτε. Το λεμόνι είναι η κατ’ εξοχήν αλκαλική τροφή.
  •  Καταναλώστε καθημερινά τα κουκούτσια από δύο μήλα (μασημένα καλά) ή 3-4 πικραμύγδαλα (τα κουκούτσια από βερίκοκο – αφήστε τα από βραδύς να μουλιάσουν σε λίγο καθαρό κρύο νερό), που θα σας δώσουν την απαραίτητη δόση της Β17 γνωστή και ως Laetrile γνωστή αντικαρκινική ουσία.
  • Αποφύγετε να πίνετε νερό χλωριωμένο από την βρύση. Αγοράστε ένα απλό φίλτρο και τοποθετείστε το στην βρύση της κουζίνας σας.
  •  Συμβουλευτείτε ένα εναλλακτικό ιατρό με εμπειρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν  μερικοί που ασχολούνται με την διατροφή δύο εκ των οποίων γνωρίζω και συνιστώ είναι, η Αλεξάνδρα Ευθυμιάδου Γρίβα και η Μαρία Μυρτώ Γρίβα στην Θεσσαλονίκη. www.grivas.info
  • Ενημερωθείτε παράλληλα με την όποια θεραπεία έχετε επιλέξει να κάνετε αναζητώντας άρθρα και βιβλία που μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τις αιτίες που δημιουργούν τον καρκίνο. Μερικά που προτείνω είναι:
  1.  Μέγας Οδηγός Διατροφής και Υγείας, του Τηλέμαχου Ευθυμιάδη http://www.perizitito.gr/product.php?productid=33313&page=1 ,  
  2. Ιπποκράτειος Διατροφή, του Μιχάλη Λιάπη http://www.iviskospublications.gr/title.php?id=31 ,
  3. Ο Καρκίνος δεν είναι Ασθένεια, του Andreas Moritz http://www.papasotiriou.gr/author/216595   
  4.  το Πλήρες Βιβλίο της Εναλλακτικής Ιατρικής, του Andreas Moritz http://www.papasotiriou.gr/author/216595  ,   
  5. και διάφορα ενδιαφέροντα sites με βίντεο και άρθρα όπως:                                     www.grivas.info ,     http://www.ener-chi.com/ ,    http://phoenixtears.ca/
 
    
                                                                            

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Περιεκτικότητα σε Σίδηρο Επιλεγμένων Τροφών



Τροφή
Ποσότητα
Σίδηρος (mg)
Σόγια, μαγειρεμένη
1 φλυτζάνι
8.8
Μαύρη μελάσα
2 κ.σ.
7.2
Φακές, μαγειρεμένες
1 φλυτζάνι
6.6
Σπανάκι, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
6.4
Tofu, τυρί σόγιας
4 ουγκιές
6.4
Ρεβίθια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
4.7
Tempeh, σόγια επεξεργασμένη
1 φλυτζάνι
4.5
Φασόλια γίγαντες, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
4.5
Μπιζέλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
4.3
Σέσκουλο, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
4.0
Φασόλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
3.9
Μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
3.6
Μαυρομάτικα φασόλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
3.6
Γογγύλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
3.2
Πατάτα
1 μεγάλη
3.2
Χυμός Δαμάσκηνων
8 ουγκιές
3.0
Κινόα, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
2.8
Φύλλα τεύτλων, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
2.7
Ταχίνι
2 κ.σ.
2.7
Χορτοφαγικό hot dog, εμπλουτισμένο με σίδηρο
1
2.7
Μπιζέλια, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
2.5
Κάσιους, ωμά
1/4 φλυτζάνι
2.1
Κινέζικο Λάχανο, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
1.8
Πλιγούρι, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
1.7
Σταφίδες
1/2 φλυτζάνι
1.6
Βερίκοκα, αποξηραμένα
15 μισά
1.4
Χορτοφαγικό μπιφτέκι, βιομηχανικό
1 μερίδα
1.4
Καρπούζι
1/8 μεσαίο
1.4
Αμύγδαλα, ωμά
1/4 φλυτζάνι
1.3
Κατσαρό λάχανο, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
1.2
Ηλιόσποροι, ωμοί
1/4 φλυτζάνι
1.2
Μπρόκολο, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
1.1
Κεχρί, μαγειρεμένο
1 φλυτζάνι
1.1
Σόγιας γιαούρτι
6 ουγκιές
1.1
Τοματοχυμός
8 ουγκιές
1.0
Σουσάμι, ωμό
2 κ.σ.
1.0
Λαχανάκια Βρυξελλών, μαγειρεμένα
1 φλυτζάνι
0.9

Πηγές: USDA Βάση δεδομένων θρεπτικών στοιχείων ως Πρότυπο Αναφοράς. USDA Nutrient Database for Standard Reference, Release 24, 2011 and Manufacturer´s information.
Ο RDA (δείκτης ημερήσιας κατανάλωσης)  σιδήρου είναι 8 mg / την ημέρα για ενήλικες άνδρες και για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και 18 mg / την ημέρα για τις προ-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Οι χορτοφάγοι (συμπεριλαμβανομένων και των αυστηρά φυτοκαρποφάγων) μπορεί να χρειαστούν μέχρι και 1,8 φορές περισσότερο σίδηρο.


Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Κατανάλωση Ζωικών τροφών και Καρκίνος




Η κατανάλωση τροφών τις οποίες ο οργανισμός αδυνατεί να χρησιμοποιήσει, αποτελεί βασικό αίτιο νόσησης και λοιμώξεων.
Σε αυτές τις τροφές συγκαταλέγεται το κρέας και το ψάρι.
Ο οργανισμός είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει μόνο ένα μικρό τμήμα των συστατικών του κρέατος, ενώ τα υπόλοιπα πρέπει να αποβληθούν με ποικίλους τρόπους. Ένα μεγάλο τμήμα της άπεπτης πρωτεΐνης του κρέατος διασπάται από τα κυτταρικά ένζυμα του κρέατος, καθώς και από τα βακτήρια της εντερικής οδού. Επειδή τα κύτταρα του αποσυντεθειμένου κρέατος αποτελούνται από εκφυλισμένη και συμπυκνωμένη πρωτεΐνη,

   
-[[όταν η ζωική πρωτεΐνη θερμαίνεται, σκληραίνει και καταστρέφεται. Αυτό καλείται «πήξη» ή «πηξία». Για παράδειγμα, ένα ωμό αυγό είναι αρχικά υγρό, αλλά σκληραίνει όταν βράζεται ή τηγανίζεται. Οι πρωτεΐνες του χάνουν την τρισδιάστατη δομή τους, και ουσιαστικά καθίστανται άχρηστες για τον οργανισμό ]]-  

η αποσύνθεση τους συνεπάγεται την έκλυση πουτρεσκίνης και καδαβερίνης,  

- [[οι άχρωμες, δυσώδεις πτωμαΐνες παράγονται από την διάσπαση των αμινοξέων σε ζωντανούς και νεκρούς οργανισμούς. Η πουτρεσκίνη και η καδαβερίνη περιγράφηκαν για πρώτη φορά από τον γερμανό ιατρό Ludwig Brieger το 1885! Αυτές οι δύο ενώσεις ευθύνονται για την δυσοσμία της σάρκας που σαπίζει, αλλά και για φαινόμενα όπως η κακοσμία του στόματος και η βακτηριακή κολπίτιδα ]]

ιδιαίτερα ερεθιστικών τοξικών και θανατηφόρων ουσιών που απαντώνται σε πτώματα. Άλλα καρκινογόνα χημικά, όπως οι ετεροκυκλικές αμίνες, σχηματίζονται από το μαγείρεμα του βοδινού και του χοιρινού κρέατος, των πουλερικών και των ψαριών. Έρευνες από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καρκίνου (NCI), αλλά και από Ιάπωνες και Ευρωπαίους επιστήμονες, δείχνουν ότι οι ετεροκυκλικές αμίνες δημιουργούνται στο κρέας κατά το μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Αυτά τα ισχυρά δηλητήρια αρκούν από μόνα τους για να αφήσουν τον οργανισμό εκτεθειμένο σε οποιονδήποτε τύπο λοίμωξης.

Υ.Γ. Τα ζωικά προιόντα και όλα τους τα παράγωγα είναι μία -αλλά σημαντική λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης τους- ανάμεσα  στις πολλές διατροφικές αιτίες και εστίες καρκινογένεσης και κακής διατροφικής διαχείρισης του οργανισμού στην σύγχρονη κοινωνία των τροποποιημένων και επεξεργασμένων τροφών. Άλλες όπως ο καφές, το μαύρο τσάι, το κάπνισμα, η αφυδάτωση, τα εμφιαλωμένα υγρά σε πλαστικά μπουκάλια, οι κονσέρβες, τα αναψυκτικά, τα κατεψυγμένα προιόντα, η ζάχαρη κλπ για τα οποία θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα.